Spiegelreflexcamera voor beginners

Op zoek naar een geschikte starters camera? Zelf speelde ik al een tijdje met het idee om me te gaan verdiepen in fotografie. Verder had ik geen verstand van wat er momenteel op de markt was en ben dus ten rade gegaan bij vrienden die van fotografie hun (bij)verdienste hebben gemaakt.

Ze waren het er allemaal over eens dat een starters camera niet perse veel geld moet kosten maar dat het wel verstandig is om te kiezen voor een kwalitatieve lens. De fotografen die ik om raad vroeg kende elkaar niet en waren dus ook niet beïnvloed door elkaars meningen. Unaniem wezen ze me allemaal in de richting van Nikon, specifieker: de Nikon D3400. Een toestel dat enkele jaren op rij verkozen werd als toestel van het jaar.

Echter, op dit moment was net de opvolger op de markt gekomen, de Nikon D3500 starters camera. Op zich is dit exact hetzelfde toestel met slechts een paar zeer kleine verschillen. De D3400 is nu niet meer te koop, tenzij bij webshops waar ze er nog voorraad van hebben. Zoals ik reeds aanhaalde is een betere lens dan de standaard kitlens wel aan te raden. Bij Coolblue kan je deze in een set aanschaffen waardoor het wat goedkoper uitkomt. Meer info klik hier.

geschikte starters camera nikon d3500
Klik op de foto voor meer info!

Wil je de kosten toch wat drukken? Dan kan je er voor kiezen om in eerste instantie het toestel aan te schaffen in combinatie met een “kitlens”, dit is over het algemeen een zeer bruikbare lens, maar van mindere kwaliteit. Deze kan je bijvoorbeeld hier vinden. Als je later meer overtuigd bent dat je de hobby toch wilt blijven doen en je wilt je lens upgraden, dan kan je deze nog steeds apart aanschaffen. Let er wel op dat er amper verkoopwaarde zit in de standaard kitlens.

Eerste bevindingen starters camera

Een fototoestel is maar zo goed als de persoon die er achter staat natuurlijk. De Nikon D3500 is een fantastisch toestel van zodra je de functies wat onder de knie krijgt (waarover dadelijk meer). De video hieronder heeft me zeer snel op weg geholpen om het toestel meteen gebruiksklaar te maken. Alsook bevat de video nuttige tips and tricks die je van op dag 1 zou moeten toepassen (zoals back-button-focus).
Extra bonus: ze gebruiken in de video de Nikon D3400, dus alles is meteen snel te vinden op je eigen toestel!

Wil je prachtige foto’s maken? Verspil dan niet te veel tijd met de “auto” functie maar verdiep je in de P, A, S en M modus. Je maakt pas echt leuke foto’s als je de hoofdfuncties van een DSLR (spiegelreflex) camera snapt en kan toepassen. De video hieronder is een uitgebreide gids om je meteen op weg te helpen om deze functies onder de knie te krijgen.


Conclusie

De Nikon D3500 is een fantastisch toestel om je eerste stappen te zetten in de wereld van de fotografie. Verdiep je eerst en vooral in de video’s gelinkt in dit artikel en je zal versteld staan hoe ver je al kan geraken.

De bedoeling is om op geregelde basis artikels te schrijven over mijn ervaring als beginnend hobbyfotograaf. Binnenkort gaan we verder in op de volgende topics: budget speedlights, opstellen van een kleine studio, post-processing met lightroom en photoshop en zoveel meer!


Tot slot ook even een “shout-out” naar Mara van pure-moments.be om me snel op weg te helpen in deze nieuwe hobby! 😉

Dat is misschien zeker geen slechte laatste tip: heb je vrienden/kennissen die (hobby)fotograaf zijn? Je zou er van schrikken hoeveel je kan leren door een half uurtje te kletsen over je nieuwe hobby!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *